STROOM Huisartsenzorg is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0782048888
Telefoonnummer: 0782048888
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

eConsult

Het internetconsult 

U kunt hiermee op een veilige manier uw huisarts of een andere zorgverlener een vraag stellen.

Aanmelden

U dient zich de eerste keer (eenmalig) aan te melden. Na het invullen van alle gegevens en het verzenden wordt in de huisartspraktijk gecontroleerd of alle gegevens kloppen en of u reeds bent ingeschreven in de praktijk. Hierna wordt, als alles klopt, uw aanmelding geactiveerd en krijgt u een inlognaam en wachtwoord. Hiermee kunt u gebruik maken van het internetconsult via een beveiligde internetverbinding.

LET OP: zorg er voor, dat anderen niet uw inlognaam en wachtwoord kunnen achterhalen!

Ontvangstbevestiging en berichten

Na het aanmelden, na het stellen van een vraag en ook bij het ontvangen van een antwoord krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail In deze berichten staan géén medische of persoonlijke gegevens, maar slechts een melding.

Antwoord

Bij het stellen van uw vraag ziet u direct binnen hoeveel tijd u antwoord kunt verwachten. Over het algemeen zal het gaan om één tot twee werkdagen. Dit kan betekenen dat een vraag die u op vrijdagmiddag verstuurt pas drie of vier dagen later wordt beantwoord. Dit is ook afhankelijk van de werktijden van de betreffende zorgverlener. Het tijdsbestek dat wordt aangegeven is een maximale tijd, geldig voor die specifieke vraag en situatie.

Zodra het antwoord gereed staat, ontvangt u een bericht via e-mail. Hierin staat niet het antwoord, maar slechts een melding dat het antwoord gereed staat. U kunt dan via uw inlognaam en wachtwoord inloggen op uw beveiligde website om het antwoord te lezen.

Inzage

Bij het stellen van uw vraag kiest u zelf aan wie u de vraag stelt.  De andere zorgverleners in de praktijk hebben dan géén inzage in uw internetconsult. Bij afwezigheid van de betreffende zorgverlener kunt u aan hem/haar géén vraag stellen, tenzij dit (tijdelijk) wordt overgenomen door een andere zorgverlener in de praktijk. Dit wordt dan duidelijk aangegeven. Elke inzage wordt dus tevoren kenbaar gemaakt. 

Niet alle gezondheidsvragen zijn geschikt voor een internetconsult.

Maak bij spoedeisende vragen, bij vragen waarbij u twijfelt over de spoedeisendheid of bij klachten die verergeren of veranderen GÉÉN gebruik van het internetconsult! Maar bel dan de praktijk: 078-2048888

 

Avonden/nacht/weekend: Regionale Huisartsenpost Drechtsteden: 2020020

Ook vragen over nieuwe lichamelijke klachten zijn meestal niet geschikt voor internetconsult (vaak is namelijk lichamelijk onderzoek nodig). U kunt dan beter een afspraak maken op het spreekuur.

Bij vragen over emotionele problemen kunt u ook beter een afspraak maken op het spreekuur. Het is dan prettiger om elkaar te zien. Bovendien zijn emotionele problemen soms lastig op te schrijven.

Wél geschikte vragen en onderwerpen voor het internetconsult zijn bijvoorbeeld:

Vragen over onderzoeksuitslagen, zoals een röntgenfoto of uitslagen van bloedonderzoek

Vragen over (en controles bij) chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, suikerziekte of astma, waarmee u al bekend bent bij de huisarts.

Vragen over medicijnen, zoals bijwerkingen, wel/niet doorgaan, effecten.

Vragen over leefstijladvies, zoals afvallen, voeding, alcoholgebruik en stoppen met roken.

Vragen over (lichamelijke) klachten waar u al eerder mee op het spreekuur bent geweest.

Vragen naar aanleiding van een eerder contact.

Is het veilig?

Richtlijn

De regels en adviezen rond internetconsult zijn vastgelegd in een richtlijn van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst.

Privacy en veiligheid

Uw vragen en antwoorden worden niet via e-mail verzonden, maar via een beveiligde internetverbinding. Het (gewone) emailadres van de praktijk is dan ook niet geschikt voor eConsultDit is om te voorkomen dat uw medische gegevens voor anderen zichtbaar kunnen worden.

Kies eerst een onderwerp of medewerker voordat u de vraag stelt.